Mariska

 

Kunst, Natuur en persoonlijke Ontwikkeling


De drie pijlers die als een rode draad door mijn leven lopen.
 
Kunst is voor mij een breed begrip. Ik kan geïnspireerd raken door muziek, dans, theater maar vooral door beeldende kunst. Vindingrijkheid, verrassende materiaal- en vorm-combinaties maken mij blij. De verwondering van het zelf creëren; vormgeven aan datgene dat inspireert, vanuit niets iets laten ontstaan. Heerlijk! Een DNA dat ik vanuit mijn familie heb meegekregen en verder heb kunnen ontwikkelen tijdens mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en de Rietveldacademie in Amsterdam (mode-en textielvormgeving). Ik heb gewerkt als zelfstandig ontwerper van dessins, ben later autonoom werk gaan maken waarin ik keramiek en textiel combineerde en ik heb veel workshops gegeven. In 2012 heb ik mijn Bachelor of Fine arts and Design in Education behaald aan de HKU in Utrecht en ben ik lessen beeldende vorming gaan geven op een middelbare school. Begeleiden van creatieve processen en samenwerken met collega’s heb ik als heel waardevol en inspirerend ervaren. Totdat… ik in een zware burn-out terecht kwam.
 
Langzaam begon ik te beseffen dat ik ver van mijn eigen natuur was geraakt. Het had mij letterlijk ziek gemaakt. Het was hoognodig terug te keren naar mezelf. Wat volgde was een persoonlijk ontwikkelingsproces waarbij de natuur en mijn atelier enorm geholpen hebben. Daar kon ik in alle rust en veiligheid herstellen en mezelf her (uit)vinden. Tijdens mijn genezingsproces heb ik veel geleerd over het hoe en waarom één en ander is ontstaan. De grootste impact was het onder ogen zien en in kaart brengen van mijn hooggevoeligheid (HSP). Dat heeft me veel inzichten gegeven in de mate waarin mijn gevoeligheid invloed heeft op mijn lichaam. Het was noodzakelijk mijn leven anders te gaan inrichten.


 

In ATELIER KIEMKRACHT komen Kunst, Natuur en (persoonlijke) Ontwikkeling samen.
Ik zie het als mijn missie mensen weer in verbinding te brengen met hun eigen natuur. Ik wil dat op een lichte en creatieve manier doen. Vanuit enthousiasme bedenk ik oefeningen en programma’s voor cliënten, waarbij ik me laat inspireren door bepaalde kunstwerken of kunstenaars. Mijn werkomgeving is het atelier en de natuur. Verbonden met mijzelf en in contact met mijn omgeving en de ander voel ik aan wat nodig is, vanuit een zuiver bewustzijn. Mijn hooggevoeligheid zorgt ervoor dat ik intuïtief kan werken, als mens en als begeleider. Het plezier van creëren, vorm geven en een laagje dieper kunnen gaan is een prachtige en doeltreffende combinatie om je eigen, unieke levensenergie weer te laten stromen. Het maakt dat je kundig wordt in het omgaan met alles wat er in je leven gebeurt. Levenskunst!
 
Wat deelnemers zeggen over mijn begeleiding:
 
'Je zet een heel mooie liefdevolle sfeer neer, dat voelde heel fijn'
 
'Ik heb genoten van je rust en wijsheid'
 
'We voelden ons als groep door jou gedragen'
 
'Je stelde geregeld exact de juiste vraag, waarmee je ons raakte en verder hielp'
 
'Dank voor je rust, het vertrouwen en de kunst om ons te zien'